Otevřený svět

Novinky a zajímavosti z celého světa

Ostatní

Krušnohorské lyžařské areály

Chystáte se na hory? Na lyže nebo snowboard? V tom případě doporučujeme zavítat do Krušných hor. Sjezdovky v Krušných horách jsou velmi oblíbené. A právem.

Klínovec a Bublava

Největším lyžařským střediskem v Krušných horách je skiareál Klínovec. Společně s německým skiareálem Fichtelberg nabízí 47 kilometrů sjezdovek. O skiareálu Bublava se zase říká, že je nejlépe vybaveným skiareálem v tomto regionu.

Klíny

Snowpark Klíny nabízí zábavu v nejrůznějších podobách. Sedm různých railů, lámaná bedna nebo takzvané `áčko`. Skiareál Plešivec je též velmi oblíbený. Nachází se v obci Abertamy a najdete zde hned devět sjezdovek, na kterých se dosyta vyřádí ti nejlepší lyžaři, ale i ti rekreační a malé děti.

Telnice

Lyžařské středisko Telnice disponuje hned šesti vleky i lanovkou s kapacitou 3500 osob za hodinu. A pak tu máme ještě skiareál Potůčky, ležící těsně na hranicích s Německem. Toto lyžařské centrum se nachází pouhých 35 kilometrů od Karlových Varů, a proto se můžete ubytovat právě zde.

Kde se ubytovat?

Pokud však chcete originálnější ubytování, doporučujeme srub v Odeři. Každý srub je vybaven lůžkem, pohovkou, krbovými kamny a samozřejmě také toaletou a koupelnou. Nechybí ani myčka, lednice nebo mikrovlnná trouba.

Srub – Krušné hory

Toto ubytování si můžete pohodlně objednat online a ještě na oficiálních stránkách načerpáte další tipy, kam v Krušných horách vyrazit. Hotely a penziony už vás nebaví? Nechte se okouzlit srubem, ze kterého nebudete chtít už nikdy odejít.

Ať do Krušných hor přijedete v létě nebo v zimě, vždycky tu budete mít co dělat. Krušné hory jsou krásným místem v kterémkoliv ročním období. Na své si přijdou milovníci pěší turistiky, cyklo turistiky, běžkaření, lyžování a mnoha dalších zimních i celoročních sportů.